Hoe is Brandweer en Biohazard Consultancy ontstaan

 

  

Na mijn HLO (hoger laboratorium onderwijs) opleiding, waar ik voor de medische richting heb gekozen met als specialisatie biotechnologie, ben ik sinds 1989 werkzaam binnen de biotechnologie. Ik heb in verschillende laboratoria van DSM en de TU Delft gewerkt. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met micro-organismen. Enerzijds met het kweken van micro-organismen en tegelijkertijd met het voorkomen van contaminaties.

 

Daarnaast ben ik sinds 2001 vrijwillig brandweerman. Ik ben begonnen bij de brandweer in Delft als parttimer en later als vrijwilliger in Lage Zwaluwe. In deze periode is mij duidelijk geworden dat we als brandweer regelmatig in aanraking komen met micro-organismen en dat de kennis op dit gebied binnen de brandweer beperkt is.

 

Door mijn medische achtergrond, ervaring met micro-organismen en werkzaam- heden bij de brandweer werd ik regelmatig gevraagd om bij de brandweer wat te vertellen over micro-organismen en hoe daar mee om te gaan. Na verloop van tijd heb ik besloten om hier een bedrijf voor te starten: Brandweer en Biohazard Consultancy.

 

 

 

 

Brandweer & Biohazard Consultancy | info@b2consultancy.nl